Yoga weekend i skärgården

– för dig och ditt välmående!

Välkommen att njuta av ett oförglömligt dygn med en lagom blandning av träning, avslappning och god mat i vackra Korpo i Åbolands skärgård. 

Lördagen inleds med ett roligt, funktionellt träningspass i skogen och vid havet. Vi fortsätter med ett stärkande yogapass. Efter en god och näringsrik middag avslutas dagen med avslappnande meditativ yoga. 

På kvällen är bastun varm för alla som vill bada. 

Söndagen inleds med morgonyoga, bl.a. hälsar vi på solen och andas in den välgörande skärgårdsluften vid havet innan det är dags för frukost.

Om vädret tillåter hålls träningspassen utomhus i äkta skärgårdsmiljö. Vid regn hålls passen inne i hotellet. 

Middag, mellanmål och frukost ingår i priset. Maten som serveras är högklassig och närproducerad. 

Arrangör: Yantra Mind& Body.  www.yantra.fi

Marina Saanila, yogalärare och coach: ” Yoga är för mig föreningen av kropp, sinne och själ. Yogan hjälper mig att vara närvarande i det som är, jag får möjlighet att möta mig själv i livet just där jag befinner mig. Under mina timmar vill jag låta dig få landa och vara närvarande i din kropp, låta dig få utvecklas och växa, låta dig få vara precis den du är.”

I samarbete med:

Petra Mannström,CrossNature® instruktör:  ”Mina deltagare inspirerar mig och jag sporras av samvaron i gruppen, glädjen att kunna motivera, lära och umgås. Då du tränar på med mig ligger fokus på välmående, träning för kropp och knopp går hand i hand. Via skrattet kommer vi långt, både mentalt och fysiskt!”

Hotel Nestor

Hotel Nestor and Restaurant Back Pocket: hotelnestor.fi 

Minna Jakobsson, Spa terapeut och turismstuderande.

PROGRAM:

Lördagen den 7.9

12:00 Välkommen! Information om programmet och hotellet.

12:30-13:30 CrossNature® med Petra

CrossNature® är en träningsform med inspiration från olika sporter bl.a. boxningsträning,  styrketräning och löpträning. CrossNature® går ut på att röra sig genom naturen och utnyttja det som finns för att träna både styrka och kondition. När vi tränar i grupp använder vi även varandra som motvikter i olika parövningar.Tag på dig löpsarskor, lämpliga kläder och eget liggunderlag. Du får rosiga kinder och uppleva ett svettigt men kul träningspass.

PAUS för smoothie och frukt

14:30-16:00 Stärkande yoga med Marina 

Timmen har ett härligt flow med positioner där du tränar andning, styrka, balans, smidighet och rörlighet. Du väljer själv hur djupt du önskar gå i positionerna, men förbered dig på en svettigt pass. Timmen anpassas efter gruppen och är utformad så att alla, från nybörjare till avancerade, kan delta. 

17:15 Trerätters middag på restaurang Back Pocket. 

20:00-21:00 Restorative yoga med Marina 

Restorative yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga där man slappnar av och återhämtar sig fysiskt, mentalt och själsligt.Under timmen stimuleras det parasympatiska nervsystemet, vilket gör att både kropp och sinne slappnar av.Positionerna under den här timmen är mjuka och enkla.

Bastu

Söndagen den 8.9.

7:15 Te eller kaffe med frukt.

8.00-8.45 Morgonyoga med Marina  (Embodied Hatha yoga)

En mjuk start på dagen där vi fyller kroppen med positiv och balanserad energi. Vi gör solhälsningar och värmer upp kroppen med hjälp av vår andning och mjukt flödande yogarörelser och positioner. Vi övar upp kroppens smidighet och styrka, du ökar din självkännedom samt tränar upp förmågan att vara närvarande. 

9.00-10.30 Frukost

Utcheckning

För vem?

Helgens program passar både nybörjare och längre hunna. Du kan delta i alla träningspass eller välja själv vad du vill delta i.  

Boende:

Vi bor på stämningsfulla Hotell Nestor, hotellbyggnaden har tidigare tjänat som ladugårdsbyggnad och har nu helrenoverats och inretts. Här råder en lugn känsla i äkta traditionell skärgårdsmiljö. Vi bor i rum för 2- 4 personer. Önskemål om rumstyp och rumskamrater tas i beaktande i mån om möjlighet. (Desto tidigare du anmäler dej desto större möjlighet har du att påverka.)

Mera om Hotel Nestor: hotelnestor.fi

Mat:

Vi får njuta av en underbar trerätters middag och frukost i hotellets egen restaurang BackPocket. Maten tillreds av lokala högklassiga råvaror. På lördagen finns också små mellanmål till förfogande mellan träningspassen.

Drop-in massage:

Det finns möjlighet till ca 10 min avslappnande drop-in massage med välgörande aromaoljor utan extra avgift. Du kan välja mellan t.ex. vader+fötter, armar+händer, nacke+axlar eller ryggmassage. (En gång per deltagare)

Bokningar och förfrågningar:

Tveka inte att fråga om det är något du funderar över. Bokningar och förfrågningar: marina@yantra.fi, eller tel. 040 5969911

Pris och betalning:

Helgens program kostar 195€. Det inkluderar alla träningspass, övernattning, frukost, middag (förutom dryck) och bastu. 

Om du vill ha lite längre tid på dej av att njuta av det natursköna Korpo med omgivning och vill stanna en extra natt (natten före eller natten efter) erbjuder Hotel Nestor enbart Wellness weekendens deltagare en övernattning (inkl frukost) för 110 € i 2 personers rum eller 80 € i 1 persons rum. Den övernattningen bokas och betalas direkt till hotellet. Yoga weekenden skall betalas senast den 16.8. Närmare info om betalningen får du inom två veckor då du anmält dej. 

Avbokningar:

Om du vill avboka din resa bör det göras senast den 16.8 annars måste vi tyvärr debitera hela summan. Du kan dock överföra din resa till en annan deltagare.

Detta gäller också sjukdomsfall, för eventuella sjukdomar kan det vara bra att ha en ikraftvarande reseförsäkring.

Om resan avbokas av arrangören återbetalas hela summan till betalaren.

Olycksfallsförsäkring

Deltagarna är inte försäkrade av arrangören. Vi rekommenderar att du har en egen ikraftvarande olycksfall- eller fritidsförsäkring som täcker eventuella skador.

Länk till evenemanget på Facebook